Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Kip   >   Kip bereiden

Kip bereiden

Bereidingstechnieken en bereidingstijden van kip en kipdelen:
 

Product Gewicht ± Aantal personen Bereidingstechniek Gem. bereidingstijd Opmerkingen
Piepkuiken 300-600 g 1-4 bakken en braden 25 minuten Grill, 25 minuten
Kip 1000 g 4 bakken en braden 60 minuten Grill, 60 minuten
Maïskip 1200 g 4-5 bakken en braden 60-75 minuten Oven 150°C, 90 min.
Poularde 1500 g 4 bakken en braden 70-80 minuten Oven 175°C, 75 min.
Kipfilet enkel 90-110 g 4-6 bakken 12 minuten Roerbakken/reepjes
Kipfilet dubbel 200-240 g 2-3 bakken 15 minuten Roerbakken/reepjes
Kipschnitzel 90-110 g 1 bakken 10 minuten Oven 175°C, 20 min.
Kip cordon bleu 100 g 1 bakken 12 minuten Friteuse 170°C, 4 min.
Kippenpoot 180-200 g 1 op de barbecue 15 minuten Altijd voorgegaard!
Kippenbout 220-270 g 1 bakken/braden/stoven 50 minuten Stoven, 60 minuten
Kipdrumstick 80-90 g ½ bakken/braden/stoven 25 minuten Stoven, 35 minuten
Kipkarbonade 110-140 g 1 bakken/braden/stoven 30 minuten Stoven, 40 minuten
Kipbraadstick 110-140 g 1 bakken/braden/stoven 30 minuten Stoven, 40 minuten
Mini kiprollade 300 g 2 bakken/braden/stoven 25-30 minuten Stoven, 40 minuten
Kipfiletrollade 1200 g 4-8 bakken/braden/stoven 25 min. per 500 g Stoven, 30 min./500 g
Kiprollade 1200 g 4-8 bakken/braden/stoven 35 min. per 500 g Stoven, 40 min./500 g
Kippenlevers per 100 g 100 g p.p. bakken 20 minuten Stoven, 15 minuten
Kippenvleugel   0,5 bakken en braden 20 minuten Friteuse 170°C, 10 min.
Kipburger 90 -110 g 1 bakken 12 minuten Friteuse 170°C, 5 min.