Kip bereiden
Bereidingstechnieken en bereidingstijden van kip en kipdelen:
Product | Gewicht ± | Aantal personen | Bereidingstechniek | Gem. bereidingstijd | Opmerkingen |
Piepkuiken | 300-600 g | 1-4 | bakken en braden | 25 minuten | Grill, 25 minuten |
Kip | 1000 g | 4 | bakken en braden | 60 minuten | Grill, 60 minuten |
Maïskip | 1200 g | 4-5 | bakken en braden | 60-75 minuten | Oven 150°C, 90 min. |
Poularde | 1500 g | 4 | bakken en braden | 70-80 minuten | Oven 175°C, 75 min. |
Kipfilet enkel | 90-110 g | 4-6 | bakken | 12 minuten | Roerbakken/reepjes |
Kipfilet dubbel | 200-240 g | 2-3 | bakken | 15 minuten | Roerbakken/reepjes |
Kipschnitzel | 90-110 g | 1 | bakken | 10 minuten | Oven 175°C, 20 min. |
Kip cordon bleu | 100 g | 1 | bakken | 12 minuten | Friteuse 170°C, 4 min. |
Kippenpoot | 180-200 g | 1 | op de barbecue | 15 minuten | Altijd voorgegaard! |
Kippenbout | 220-270 g | 1 | bakken/braden/stoven | 50 minuten | Stoven, 60 minuten |
Kipdrumstick | 80-90 g | ½ | bakken/braden/stoven | 25 minuten | Stoven, 35 minuten |
Kipkarbonade | 110-140 g | 1 | bakken/braden/stoven | 30 minuten | Stoven, 40 minuten |
Kipbraadstick | 110-140 g | 1 | bakken/braden/stoven | 30 minuten | Stoven, 40 minuten |
Mini kiprollade | 300 g | 2 | bakken/braden/stoven | 25-30 minuten | Stoven, 40 minuten |
Kipfiletrollade | 1200 g | 4-8 | bakken/braden/stoven | 25 min. per 500 g | Stoven, 30 min./500 g |
Kiprollade | 1200 g | 4-8 | bakken/braden/stoven | 35 min. per 500 g | Stoven, 40 min./500 g |
Kippenlevers | per 100 g | 100 g p.p. | bakken | 20 minuten | Stoven, 15 minuten |
Kippenvleugel | 0,5 | bakken en braden | 20 minuten | Friteuse 170°C, 10 min. | |
Kipburger | 90 -110 g | 1 | bakken | 12 minuten | Friteuse 170°C, 5 min. |