Anders
Meer Anders
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gepekelde en gerookte elandfilet met balsamico
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
600 g elandfilet aan 1 stuk, 100 g zout, 6 fijngestampte jeneverbessen, 1 tl rozemarijn fijngehakt, 1 tl witte peper, 1 tl pimentpoeder, 2 tl balsamicosiroop.
Bereiding
Benodigdheden: 1 braadpan, 1 snijplank, 1 vleesvork, 1 schaal, 1 koksmes, 1 rookpan met rookmot.
Meng zout, peper, piment, rozemarijn en jeneverbessen door elkaar. Smeer de elandfilets er mee in en laat ze vervolgens 24 uur staan. Verwijder het overtollige zout. Zet de rookpan op het vuur, zet hoog, voeg de mot toe, plaats de filet erin en rook ze 5 minuten op het vuur. Haal dan van het vuur en laat enkele uren in de afgesloten pan lekker door roken. Haal de filet vervolgens uit de pan en snij er hele dunne plakjes van. Presenteer mooi op een bord en druppel er balsamicosiroop over.
Tip
Hertenfilet kan ook op deze manier.
Serveertip
Lekker met een salademelange.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl