Anders
Meer Anders
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Zuid-Afrikaanse blesbokbiefstuk met Franse morillessaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 blesbokbiefstukjes van 150 g, 1 tl roomboter, snuf peper, 1 tl zout, 1 teen knoflook geperst, 1 el fijngehakte morilles, 2 dl kalfsbouillon, 1 dl room, 3 el cognac.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 85 graden voorverwarmd.
Peper en zout de blesbokbiefstukjes en bak ze kort om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn. Haal de biefstukjes uit de pan leg ze in de braadslede en plaats 15 minuten in de oven. Bak vervolgens in het braadvocht de knoflook en morilles. Blus af met de kalfsbouillon en dan de cognac. Kook 1/3 in en voeg dan de room toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Leg de biefstukjes op een mooi bord en nappeer met de saus.
Tip
Dit gerecht kan ook met reebiefstukjes.
Serveertip
Lekker met pommes-gratin.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl