Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.

Kalkoenrecepten

In dit overzicht vind u alle kalkoenrecepten. Deze kalkoenrecepten zijn zorgvuldig samengesteld met de poeliers in Nederland.


Er werden 51 recepten gevonden in de categorie kalkoenrecepten.

Gegrilde Baskische kalkoenfilet

Kalkoenrecepten
Voor- of tussengerecht
Buiten koken
Tijd: 11-20 minuten
4 kalkoenfiletlapjes van 150 gram, 8 plakjes Chorizoworst, snufje paprikapoeder, 1 el zongedroogde tomaatjes, 1 el fijngehakte olijven, 1 geperst teentje knoflook, 2 tl sinaasappelrasp, 1 tl oregano, 1 el olijfolie, enkele druppels citroensap, peper en zout naar smaak.

Gepaneerde kalkoenrolletjes

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 11-20 minuten
4 ongepaneerde kalkoenschnitzels, 4 el smeerkaas, 4 el sesamzaad, 1 ei, 50 g boter, zout en peper

Hele kalkoen gebraden op Amerikaanse wijze

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
1 kalkoen heel ongeveer 2-4 kilo, 1 el zout, 2 tl zwarte peper van de molen, 1 tl gemalen kruidnagel, 1 el geraspte limoenschil, 150 g gesmolten boter, 2 appels, 8 gedroogde pruimen ontpit, 2 takjes rozemarijn.

Hele kalkoen gebraden op Hollandse wijze

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
1 kalkoen heel ongeveer 2-4 kilo, 2 el zout, 3 tl zwarte peper van de molen, 1 tl gemalen kruidnagel, 150 g gesmolten boter, 4 stengels bleekselderij, 2 wortelen geschild en in dikke frieten gesneden, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 200 g plakjes spek, 1 el rozijnen.

Kalkoen heel gebraden

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
1 kalkoen heel ongeveer 2-4 kilo, 2 el zout, 3 tl witte peper, 150 g hete boter.

Kalkoen nasi/bamischotel op Oosterse wijze

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 11-20 minuten
500 g kalkoen nasi/bamivlees, 1 zakje gedroogde bamikruiden, 2 el olie, 1 rode en 1 gele paprika, 1 tl sambal oelek, 2 el ketjap benteng manis, 350 g mihoen, 4 augurkjes, hot kroepoek, zout en peper.

Kalkoen nasi/bamivlees – standaardrecept

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 0-10 minuten
400 g kalkoen nasi/bamivlees, kalkoenkruiden en 2 el olie.

Kalkoen uit Limburg

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: meer dan 2 uur
500 g ontbeend kalkoendijvlees, 3 uien, 3 dl wijnazijn, 1½ dl water, 50 g boter, 2 el suiker, 3 el appelstroop, allesbinder en peper.

Kalkoenbrochette - standaardrecept

Kalkoenrecepten
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
4 kalkoenbrochettes, kalkoenkruiden en 35 g boter.

Kalkoenbroodjes

Kalkoenrecepten
Lunchgerecht
Lijn/calorie-arm
Tijd: 0-10 minuten
4 plakken gebraden kalkoenrollade, 4 broodjes, 2 el tomatenketchup, eikenblad- en friséesla, 2 Hollandse appelen (Elstar) en 4 el wortelsalade.

Kalkoendij in Italiaanse saus

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
500 g vlees van kalkoendijen in stukjes, zout, peper, 3 el olijfolie, 3 lente uien of 1 ui, 2 teentjes knoflook of sap, 2 vleestomaten, 1 stengel bleekselderij, 1 aubergine, 1 dl Italiaanse rode wijn, ½ el Italiaanse keukenkruiden, allesbinder, 4 el Mascarpone (verse roomkaas) en selderij.

Kalkoendij – standaardrecept

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
1-2 kalkoendijen, zout, peper, paprikapoeder, 40 g boter en 1½ dl vruchtensap.

Kalkoendijlapjes in kerriesaus/Kalkoenbraadlapjes in kerriesaus

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
4 kalkoendijlapjes, zout, peper, 30 g boter, 1 el olie, 4 sjalotjes of 1 ui, ½ el kerriepoeder (mild), 1 dl slagroom, 1 dl kippenbouillon, 1 el zilveruitjes, 1 tl gedroogde of 3 takjes verse tijm, 1 el bloem, 1 el witte wijn en peterselie.

Kalkoendrumsticks - standaardrecept

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
2 kalkoendrumsticks, kalkoenkruiden, 40 g boter en 1½ dl rode wijn.

Kalkoenfilet in knolselderijsaus

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 11-20 minuten
400 g kalkoenfilet, ¼ knolselderij, ½ l blik gepelde tomaten, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1 ui, 2 tl tabasco, 1 tl kerrie, 30 g boter, zout en peper.

Kalkoenfilet op Limburgse wijze

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: meer dan 2 uur
500 g kalkoenfilets, 2 uien, 2 dl wijn-azijn, 1 dl water, 2 el suiker, 3 el appelstroop, allesbinder, 50 g boter of margarine en peper

Kalkoenfiletpakketjes in room van de barbecue

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Buiten koken
Tijd: 11-20 minuten
4 kalkoenfilets in blokjes gesneden, 4 champignons in stukjes, 1 el preiringetjes, 1 dl room, 4 el witte wijn, 1 tl tijm, zout en peper naar smaak, 1 el geraspte oude Goudse kaas.

Kalkoenfilets met prei en paprika

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Lijn/calorie-arm
Tijd: 11-20 minuten
600 g kalkoenfilets, ½ el gyroskruiden, 2 el olie, 1 grote prei, 1 rode paprika, 1½ dl tomatensap, allesbinder en peper.

Kalkoenfilets – standaardrecept

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Lijn/calorie-arm
400 g kalkoenfilets, zout, peper, 25 g boter en 1 el olie.

Kalkoenfricandeau met garnalen

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
800 g kalkoenfricandeau, 200 g gepelde garnalen, 75 g bacon in plakjes, 3 el bloem, 2 1/2 dl kippenbouillon, kervel, 75 g boter, zout en peper.

Kalkoenfricandeau – standaardrecept

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
kalkoenfricandeau, zout, peper, 50 g boter en 1½ dl bouillon of witte wijn.

Kalkoenhaas naturel

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Lijn/calorie-arm
Tijd: 11-20 minuten
2/4 kalkoenhaasjes, kalkoenkruiden, 50 g boter.

Kalkoenhamburger met fruit

Kalkoenrecepten
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 0-10 minuten
4 kalkoenhamburgers, 25 g boter, 10 ontpitte druiven, 10 mandarijnpartjes, 1 banaan, 2 kiwis en 2 el ananaspartjes.

Kalkoenkotelet - standaardrecept

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
4 kalkoenkoteletten, zout, peper, paprikapoeder, tijm, 35 g boter en 1 dl rode wijn.

Kalkoenkoteletten in tomatensaus

Kalkoenrecepten
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
4 kalkoenkoteletten, 1 zakje tomatensoep, ½ el oregano, ½ l water, 2 el room, peterselie, 40 g boter, zout en peper.
Terug 123Volgende

Andere categorieën

Anders, Kiprecepten, Recepten bouillon-ragout, Recepten duif, Recepten eend, Recepten fazant, Recepten gans, Recepten haas, Recepten hert, Recepten konijn, Recepten kwartel, Recepten met ei, Recepten parelhoen, Recepten patrijs, Recepten ree, Recepten snip, Recepten struisvogel, Wild zwijn recepten