Kalkoenrecepten
Meer Kalkoenrecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kalkoen uit Limburg
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
500 g ontbeend kalkoendijvlees, 3 uien, 3 dl wijnazijn, 1½ dl water, 50 g boter, 2 el suiker, 3 el appelstroop, allesbinder en peper.
Bereiding
Snijd het kalkoenvlees klein en schep dit in een diepe kom of goed afsluitbare koelkastdoos. Voeg de gehakte uien, de azijn en het water toe en marineer dit in de koelkast gedurende ± 12 uur. Zeef de marinade en bewaar het kalkoenvlees met de uien. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kalkoen met de uien rondom bruin. Voeg de suiker en de stroop toe en stoof dit ± 30 minuten. Bind de vloeistof met allesbinder, verwarm dit nog 10 minuten en maak het gerecht op smaak af met peper.
Tip
Gebruik kalkoendijlapjes en snijd deze in reepjes.
Serveertip
Kalkoen, ijsbergsla met appel, gember, banaan en noten en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl