Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoenfilet op Limburgse wijze

Kalkoenrecepten

Kalkoenfilet op Limburgse wijze

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

500 g kalkoenfilets, 2 uien, 2 dl wijn-azijn, 1 dl water, 2 el suiker, 3 el appelstroop, allesbinder, 50 g boter of margarine en peper

Bereiding

Snijd de kalkoenfilets klein en doe ze in een diepe kom of goed afsluitbare vershouddoos. Voeg de grof gehakte uien, de azijn en het water toe en laat dit afgedekt in de koelkast ± 12 uur staan. Laat de kalkoen uitlekken en giet de marinade weg. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Bestrooi het geheel met de suiker en voeg de uien toe. Stoof de kalkoen gedurende ± 15 minuten en voeg de stroop toe. Verwarm het geheel nog gedurende 10 minuten en bind bij met allesbinder. Maak het gerecht op smaak af met peper.

Tip

Vervang allesbinder door maizena, maar roer dit eerst los met water alvorens het aan de hete pan toe te voegen.

Serveertip

Witlofsalade met appel, gember, banaan, noten en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug