Kalkoenrecepten
Meer Kalkoenrecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kalkoensalade met whiskeysaus en ei
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
300 g gerookte kalkoenfilets, 3 el whiskeysaus, 3 el sour cream, 1 el citroensap, peper, eikenblad- en de veldsla, 8 partjes ei en venkelgroen of verse dille.
Bereiding
Neem de kalkoen tijdig uit de koelkast voor een optimale geur en smaak. Maak een dressing van de whiskeysaus met de sour cream, het citroensap en peper. Verdeel de sla over 4 bordjes en schik hierop de kalkoenfilets in dunne plakjes. Schep hierop de saus en garneer met het groen.
Tip
Schep de salade in coupes. Maak een kartelrandje in citroenschijfjes en steek deze op de rand van het glas.
Serveertip
Heerlijk met een Sancerre wijn.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl