Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoensalade met whiskeysaus en ei

Kalkoenrecepten

Kalkoensalade met whiskeysaus en ei

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

300 g gerookte kalkoenfilets, 3 el whiskeysaus, 3 el sour cream, 1 el citroensap, peper, eikenblad- en de veldsla, 8 partjes ei en venkelgroen of verse dille.

Bereiding

Neem de kalkoen tijdig uit de koelkast voor een optimale geur en smaak. Maak een dressing van de whiskeysaus met de sour cream, het citroensap en peper. Verdeel de sla over 4 bordjes en schik hierop de kalkoenfilets in dunne plakjes. Schep hierop de saus en garneer met het groen.

Tip

Schep de salade in coupes. Maak een kartelrandje in citroenschijfjes en steek deze op de rand van het glas.

Serveertip

Heerlijk met een Sancerre wijn.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug