Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Kalkoentournedos met peperroomsaus

Kalkoenrecepten

Kalkoentournedos met peperroomsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 kalkoentournedos, ½ tl gember- en knoflookpoeder, zout, peper, 30 g boter, 1 bekertje crème fraîche en 1 el groene peperkorrels.

Bereiding

Bestrooi de kalkoentournedos met de gember- en knoflookpoeder, zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de kalkoen aan beide zijden bruin en gaar. Reken ± 4 minuten per kant. Voeg de crème fraîche en de peperkorrels al roerende toe aan de pan en verwarm dit nog 5 minuten.

Tip

Crème fraîche heeft een vetgehakte van 35%, kan worden gebruikt bij het koken en zal niet schiften. Sour cream bevat 20% vet; is niet opklopbaar en schift bij verwarming.

Serveertip

Kalkoen met peperroomsaus, gekookte broccoli en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug