Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kalkoenrecepten > Salade met kalkoenrollade, komkommer, zwarte olijven en geitenkaas

Kalkoenrecepten

Salade met kalkoenrollade, komkommer, zwarte olijven en geitenkaas

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

300 g kalkoenrollade niet te dik gesneden, 100 g zwarte olijven, 100 g geitenkaas in blokjes, ½ komkommer, 1 tomaat, 2 takjes dille, 1 el bladpeterselie geplukt, 2 el olijfolie, peper naar smaak, zout naar smaak, 1 klein zakje rucola.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 schaal, 1 el, 4 borden.

Snij de komkommer door haal de zaadlijsten eruit en snij in kleine blokjes. Hak de zwarte olijven fijn doe ze in een schaal samen met de komkommer. Hak vervolgens de dille fijn en voeg de dille toe aan het mengsel. Snij vervolgens de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snij deze net zo fijn als de komkommer. Meng ook de tomaten door het mengsel. Breng het mengsel op smaak met peper en zout, druppel de olijfolie eroverheen en meng alles goed door. Verdeel de kalkoenrollade over de borden en leg daar het mengsel op. Verdeel de geitenkaas over de borden en bestrooi met de rucola en bladpeterselie.

Tip

Meng wat kappertjes door het mengsel.

Serveertip

Lekker met een verse tomaten bruschetta.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug