Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.

Kiprecepten

In dit overzicht vind u alle kiprecepten. Deze kiprecepten zijn zorgvuldig samengesteld met de poeliers in Nederland.


Er werden 111 recepten gevonden in de categorie kiprecepten.

Kipfrittata

Kiprecepten
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
Bij een frittata kun je heel makkelijk van ingrediënten wisselen. Eigenlijk is het een recept om al die overheerlijke kliekjes in je koelkast te verwerken tot een geweldig, nieuw gerecht. Met natuurlijk ook die overheerlijke kip, die niet volledig is opgegaan…...

12 scharreleieren, 2 el olijfolie, 20 g boter, 400 g kippenvlees gaar en zonder botten, 100 g doperwten, 100 g Doré-aardappels gekookt en in blokjes gesneden, 100 g flespompoen geroosterd en in blokjes gesneden, 100 g Parmezaanse kaas geraspt, 100 g belegen boerenkaas geraspt, 1 rode ui fijngesneden, 1 teen knoflook, fijngesneden, ½ Spaanse peper fijngesneden, 2 el bladpeterselie fijngesneden, 2 el tuinkers, peper & zout

Kipkarbonades met champignons en rozijnen

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
4 kipkarbonades, paprikapoeder, zout, peper, 30 g boter, 1 el olie, 1 teentje knoflook, 200 g grot- of kastanjechampignons, 4 el gewelde rozijnen, 1 klein blikje tomatenpuree en 4 el koffieroom.

Kipkarbonades met paksoi

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 kipkarbonades, zout, peper, 30 g boter, 1 el olie, 2 uien, 600 g paksoi, 2 tl sambal oelek, 2 el ketjap benteng manis, 3 el maïzena, 2 el sherry, zout en peper.

Kipkarbonades uit de magnetron

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
4 kipkarbonades, kipkruiden, ½ l blik champignons, 3 el sojasaus, 3 el sinaasappelsap, 2 el tomatenpuree, 2 el honing, 1 el wijnazijn, 2 el maïzena, 3 el water en peper.

Kipkarbonades/dijen/braadsticks - standaardrecept

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 31-60 minuten
4 kipkarbonades, kipkruiden, 30 g boter en 1 el olie.

Kippastaschotel met mini rollade

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Lijn/calorie-arm
Tijd: 21-30 minuten
2 mini kiprollades, 30 g boter, 1 ui, 2 tl kerrie, 1 rode paprika, 1 grote prei, ½ tl gemberpoeder, ½ tl tijm, ½ tl laurierpoeder, 2 tomaten, 1 el citroensap, 350 g pasta, 4 el crème fraîche, zout en peper.

Kippebouillon - Kippefond

Kiprecepten
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
1½ kg soepkip, 2 l water, 1 tl foeliepoeder, 1 ui, 1 wortel, peterselie, selderie, lavas, 1 laurierblad, 1 tl tijm, 6 geplette zwarte peperkorrels en zout.

Kippelevers - standaardrecept

Kiprecepten
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 11-20 minuten
400 g kippelevers, water, 25 g boter, zout en peper.

Kippelevers met kerrierijst

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
400 g kippelevers, 350 g rijst, 6½ dl kippenbouillon, 2 el olijfolie, 1 prei, 3 tl kerrie, 2 zoetzure appelen, 1 kuipje zachte kaas van 125 g en 2 eetlepels peterselie.

Kippeleversticks – borrelhapje

Kiprecepten
Lekkernij
Snel klaar
Tijd: 11-20 minuten
500 g kippelevers, 500 g ontbijtspek of bacon in lange reepjes, 30 g boter en 1 el olie, ananasstukjes, bigarreaux (Franse kersjes in suikerstroop), mandarijnpartjes en cocktailprikkers.

Kippenbout met wortel en takje groen

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 grote kippenbouten (poten met rugstuk), 1 worteltje, takjes peterselie, 2 tl kipkruiden, 8 lange repen katenspek, 20 g boter of margarine, 1 el olie, 1 dl rode wijn of bouillon, 1¼ dl slagroom of crème fraîche en fijngeknipte peterselie.

Kippenbouten à l Orange

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 kippenbouten (kippenpoten met rugstuk), paprikapoeder, zout, peper, 45 g boter, 2 oranje paprika's, 3 el sinaasappelmarmelade, ¼ l blik mandarijntjes op sap, 1 dl sinaasappelsap, 1 sinaasappel en aardappelmeel.

Kippenbouten - standaardrecept

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 kippenbouten (kippenpoten met rugstuk), zout, peper en 45 g boter.

Kippenbouten in champignonsaus met amandelen

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 kippenbouten (kippenpoten met rugstuk), zout, ½ tl cayennepeper, 45 g boter, ½ l blik champignonsoep, 2 dl water, 50 g geschaafde amandelen en 1 dl crème fraîche.

Kippenbouten in romige champignonsaus

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 kippenbouten (poten met rugstuk) of kippenpoten (zonder rugstuk), zout, peper, 40 g roomboter of margarine, ½ l blik champignonsoep, 2 dl water, 1 doosje champignons, 2 eieren, 1 dl slagroom of Room Culinair, ½ tl cayennepeper en 50 g geschaafde amandelen.

Kippenlever met spek

Kiprecepten
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 11-20 minuten
500 g kippenlevers, 500 g ontbijtspek in lange reepjes, houten of metalen spiezen.

Kippenpoten in rode saus

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 kippenpoten (zonder rugstuk), zout, peper, 40 g boter, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 dl hotketchup, 2 el suiker, 3 el azijn of citroensap en 1 tl Worcestershiresauce.

Kippenpoten met peperroomsaus

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 kippenpoten (zonder rugstuk), zout, peper, 40 g boter, 1 prei, 1 vleestomaat, 1 zakje peperroomsaus en 3 el slagroom.

Kippenpoten met pepersaus en ananas

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 kippenpoten, 1 groene of rode peper, ¼ l blik ananas, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 el bloem, 100 g boter, zout en peper.

Kippenpoten – standaardrecept

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 31-60 minuten
4 kippenpoten (zonder rugstuk), zout, peper en 40 g boter.

Kippenstoof met gekonfijte citroen & citroenolijven

Kiprecepten
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
10 kippenpoten, 2 tl saffraan, 4 tenen knoflook fijngesneden, 8 banaansjalotten fijngesneden, 20 g verse gember in stukken gesneden, peper & zout, sap van 2 citroenen, 2 handjes bladpeterselie fijngesneden, schil van 6 ingemaakte gekonfijte citroenen in reepjes gesneden, 250 g groene citroenolijven, 3 Spaanse pepers zonder zaad, wat bloem, 4 el olijfolie, 750 ml witte wijn, ½ l kippenbouillon, 1 kg trostomaten gewassen en van de kroontjes ontdaan

Kippevleugels in paprikasaus

Kiprecepten
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
600 g kippevleugels, 1 el olie, 2 uien, 1 rode, groene en oranje paprika, 2 tl mosterd, frituurvet, 1 bekertje crème fraîche, 1 el sherry en peper.

Kippevleugels standaardrecept braadpan

Kiprecepten
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 11-20 minuten
600 g kippevleugels, kipkruiden, 35 g boter en 1 el olie.

Kippevleugels uit de oven

Kiprecepten
Lunchgerecht
Lijn/calorie-arm
Tijd: 21-30 minuten
600-800 g gemarineerde kippevleugels.

Kippevleugels – standaardrecept friteuse

Kiprecepten
Lunchgerecht
Snel klaar
Tijd: 11-20 minuten
600 g kippevleugels en frituurvet.
Terug Vorige12345Volgende

Andere categorieën

Anders, Kalkoenrecepten, Recepten bouillon-ragout, Recepten duif, Recepten eend, Recepten fazant, Recepten gans, Recepten haas, Recepten hert, Recepten konijn, Recepten kwartel, Recepten met ei, Recepten parelhoen, Recepten patrijs, Recepten ree, Recepten snip, Recepten struisvogel, Wild zwijn recepten