Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Argentijnse kippenpootjes

Kiprecepten

Argentijnse kippenpootjes

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 kippenpoten, 2 tl zout, 2 tl zwarte peper, 2 tl gedroogde oregano, 1 tl chilipoeder, 4 teentjes knoflook geperst, 5 el olijfolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 BBQ matig tot heet, 1 BBQtang, 1 snijplank, 1 pan om de kip in te koken, 1 voedselthermometer, 1 mengkom, 1 garde.
Kook de kippenpootjes van te voren 40 minuten op 85 graden en koel ze gelijk af. Meng de olie met de overige ingrediënten en smeer de kippenpoten ermee in. Laat ze minimaal 1 uur staan, hoe langer hoe lekkerder. Grill ze op een matig/hete barbecue in 12-15 minuten mooi gaar. Draai ze regelmatig om en bestrijk ze met het oliemengsel totdat ze een knapperig korstje hebben.

Tip

Kook de hele kippen en kippenpoten voor om te voorkomen dat ze aan de buitenkant prachtig zijn, maar van binnen nog rauw.

Serveertip

Frisse salade met ansjovis dressing en geroosterde stukken stokbrood.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug