Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Barbecue chicken met ahornsiroop

Kiprecepten

Barbecue chicken met ahornsiroop

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 kipkarbonades, 3 el ahornsiroop, 3 el rode wijn, 3 el soy sauce, 1 el tomatenpuree, 1 tl gemberpoeder, 1 tl mosterd, 2 tenen knoflook geperst, 1 tl tabasco.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 mengkom, 1 barbecuetang, 1 barbecue matig tot heet.
Meng alle ingrediënten en smeer er de kipkarbonades mee in en laat minstens 1 uur in de koelkast marineren, hoe langer hoe lekkerder. Dep de kipkarbonades af en grill ze op een hete barbecue in 12 - 15 minuten per kant gaar, bestrijk ze tussendoor af en toe met wat van de marinade.

Tip

Vervang de Ahornsiroop door een lekkere honing.

Serveertip

Serveer er een heerlijke aardappelsalade bij met lekker veel verse bieslook. Dranktip: Een ijskoud blond biertje.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug