Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Broodje kipburger

Kiprecepten

Broodje kipburger

Lunchgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 kipburgers, 20 g boter, 4 sesambroodjes, 4 el zigeunersaus, friséesla en 4 el atjar tjampoer.

Bereiding

Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de kipburgers lichtbruin. Reken ± 6 minuten per kant. Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helft met de saus. Verdeel hierover de sla en de atjar en leg hierop de kipburgers. Klap de broodjes dicht.

Tip

Frituur de kipburgers gedurende 5 minuten en laat ze uitlekken op keukenrolpapier.

Serveertip

Gebruik sneetjes brood en vervang zigeuner- door wiskeysaus.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug