Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Chinese kippensoep
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
6 dl kippenbouillon, 500 g rijpe tomaten, 200 g gaar kippenvlees, 2 worteltjes, 2 bosuitjes, 4 el gesneden gember, ½ tl sambal oelek, 6 el azijn, 2 tl suiker, 20 g dunne rijstmie, zout en peper.
Bereiding
Kook de bouillon met de tomaten in partjes gedurende 15 minuten. Wrijf het geheel door een zeef. Verwarm dit en voeg de kleingesneden kip, de wortel in plakjes, de gehakte uitjes, de gember, de sambal, de azijn en de suiker toe. Breng dit aan de kook, voeg dan de rijstmie toe en kook de soep nog 10 minuten. Maak de soep op smaak af met zout en peper.
Tip
Gebruik kant-en-klare potjes kip in bouillon.
Serveertip
Snijd een dunne opgerolde omelet in reepjes en voeg deze toe aan de soep.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl