Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Drumsticks in zoetzure tomatensaus - eenpansgerecht

Kiprecepten

Drumsticks in zoetzure tomatensaus - eenpansgerecht

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

8 drumsticks, zout, peper, 35 g boter, 2 uien, 3 vleestomaten, 2 tl knoflooksap, 350 g witte rijst, 3 el maïzena, 2 el ketjap benteng manis, 3 el tomatenketchup, 2 el gehakte gember, 1 el gemberstroop en peterselie.

Bereiding

Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de gehakte uien, de ontvelde tomaten in partjes, het knoflooksap bij de kip en verwarm dit 25 minuten. Kook de rijst gaar op de bekende wijze. Meng de maïzena met de ketjap. Voeg dit met de ketchup en de gember met de stroop toe aan de pan. Verwarm dit 10 minuten en schep dan de gare rijst door het kipgerecht of serveer de rijst apart. Garneer met de fijngeknipte peterselie.

Tip

Vervang de drumsticks door vier kippenpoten en reken dan een bereidingstijd van ± 50 minuten. Varieer in het gebruik van witte en zilvervliesrijst.

Serveertip

Kip met gekookte romanesco (bloemkool) en komkommersla.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug