Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Drumsticks met sinaasappelsaus, krenten en rozijnen

Kiprecepten

Drumsticks met sinaasappelsaus, krenten en rozijnen

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten Drumsticks met sinaasappelsaus, krenten en rozijnen

Ingrediënten

8 drumsticks, kipkruiden, 25 g boter of margarine, 2 el olie, 2 dl sinaasappelsap, 2 dl tomatenketchup, 50 g gewelde krenten en 50 g gewelde rozijnen.

Bereiding

* Bestrooi de kip met de kruiden
* Verwarm de boter met de olie in de pan
* Bak hierin de kip rondom goudbruin
* Sluit de pan en voeg na 10 minuten het sap en de ketchup toe
* Stoof ca. 35 minuten
* Voeg op het laatst de zuidvruchten toe

Tip

Vervang drumsticks door kipkarbonades of kipdijen.

Serveertip

Lekker met gekookte pasta als spaghetti en groene salade met Parmezaanse kaas.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel
© www.kiprecepten.nl

Bron: www.poelier.nl

Terug