Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Drumsticks - standaardrecept

Kiprecepten

Drumsticks - standaardrecept

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

8 drumsticks, zout, peper, 35 g boter en 1 el olie.

Bereiding

Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verwarm de boter met de olie in een braadpan en bak hierin de kip rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad het geheel gedurende ± 30 minuten. Voeg zonodig een scheutje water of bouillon toe en keer de kip regelmatig.

Tip

Gebruik voorgemarineerde of -gekruide drumsticks. Het toevoegen van een scheutje olie aan boter zorgt ervoor dat het bakvet hoger verhit kan worden. Barbecuetip: Kook of pocheer drumsticks gedurende ± 15 minuten in een ruime hoeveelheid bouillon vóór het roosteren, opdat de kip ook gaar zal worden.

Serveertip

Drumsticks met gekookte spruitjes, compote en gebakken aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug