Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Frisse citroen & knoflook kipfilet (of parelhoenfilet)

Kiprecepten

Frisse citroen & knoflook kipfilet (of parelhoenfilet)

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

4 kipfilets (of parelhoenfilets), 1 takje rozemarijn waarvan u de naaldjes fijn hakt, 1 citroen geperst en de schil geraspt, 2 tenen knoflook geperst, 1 tl grof zeezout, 1 tl witte peper, 2 el olijfolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 barbecue matig tot heet, 1 barbecuetang, 1 snijplank, 1 citruspers, 1 knoflookpers, 1 mengkom, 1 garde, 1 koksmes.

Roer alle ingrediënten goed door elkaar en laat de kipfilets er 30 minuten in marineren. Hoe langer hoe lekkerder! Haal de kipfilets uit de marinade en dep ze af. Grill ze vervolgens 4 - 5 minuten per kant. Probeer een mooi ruitjes patroon te maken. Na het grillen besprenkelen met wat olijfolie.

Tip

Voor wie zijn kip pikant wil eten: voeg een tl sambal toe.

Serveertip

Maak er een mooie risotto met asperges bij. Wijntip: een frisse witte Italiaanse Soave wijn.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug