Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Gegrilde citroenkip

Kiprecepten

Gegrilde citroenkip

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

4 kippenpoten 1 uur op 80 graden voorgegaard, 2 tl zout, versgemalen peper naar smaak, 2 el citroenrasp, 2 el citroensap, 4 teentjes knoflook geperst, 1 tl fijngehakte Spaanse peper, 2 el olijfolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 garde, 1 mengkom, 1 pan om de kip in voor te koken, 1 barbecue matig tot heet, 1 barbecuetang.
 

Meng alle ingrediënten en smeer de kippenpoten er royaal mee in. Laat ze minimaal 1 uur marineren, hoe langer hoe lekkerder. Grill ze op een matig tot hete barbecue ongeveer 10 minuten tot ze een knapperig korstje hebben.

Tip

Voeg paprikapoeder en oregano toe voor een Mexicaans karakter.

Serveertip

Serveer met gepofte aardappel met verse roomkaas en bieslook. Wijntip: een lekkere droge witte Soave uit Italië.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug