Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Gegrilde en gerookte hele kip

Kiprecepten

Gegrilde en gerookte hele kip

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 hele kip 1 uur op 85 graden voorgegaard in kippenbouillon, 2 tl zout, 1 tl peper, 1tl knoflookpoeder, 1 el provinciaalse kruiden, 2 el olijfolie, 4 el rookmot (te koop bij een hengelsportwinkel).

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 garde, 1 mengkom, 1 pan om de kip in voor te koken, 1 barbecue matig heet, 1 barbecuetang.
 

Meng alle ingrediënten, behalve de rookmot, en smeer de hele kip er royaal mee in. Laat de kip minimaal 1 uur marineren, hoe langer hoe lekkerder. Grill de kip op een matig hete barbecue ongeveer 20 min tot ze een knapperig korstje heeft. Strooi de eetlepels rookmot over de hete kolen en doe het deksel op de barbecue en laat de kip nog ongeveer 20 minuten roken (schuif de kip naar de lauwe kant van de barbecue).

Tip

Voeg 2 tl Chinese 5 spices toe voor een kruidig karakter.

Serveertip

Lekker met vers gefrituurde frieten. Wijntip: een lekkere droge rosé.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug