Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Gegrilde kipfilet met honingmosterdsaus

Kiprecepten

Gegrilde kipfilet met honingmosterdsaus

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 kipfilets, 2 el dijon mosterd, 2 el honing, 2 tl mayonaise, 1 el barbecuesaus.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 kwastje, 1 pollepel, 1 mengkom, 1 barbecuetang, 1 barbecue matig tot heet.
 

Meng alle ingrediënten en houd 1 el marinade apart. Smeer de kipfilets royaal in met de marinade. Laat ze minimaal 1 uur marineren, hoe langer hoe lekkerder. Verwijder de marinade van de kipfilets en grill ze op een matig tot hete barbecue 10 minuten lang tot ze een knapperig korstje hebben. De laatste 5 minuten smeert u ze met een kwastje regelmatig in met de marinade. Serveer de apart gehouden marinade er als saus bij.

Tip

Voeg 1 tl tijm of rozemarijn toe.

Serveertip

Heerlijk met een gegrilde maïskolf. Wijntip: een lekkere gekoelde Argentijnse rosé.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug