Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Gemarineerde kipkarbonades

Kiprecepten

Gemarineerde kipkarbonades

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 kipkarbonades, 1½ dl ketjap benteng manis, 1 tl sambal oelek, 1 teentje knoflook, 1 el bruine basterdsuiker, ½ el citroensap, 1 el peper, 2 el olie, 1 potje atjar tjampoer en 4 el geraspte kokos.

Bereiding

Meng de ketjap, de sambal, de uitgeperste knoflook, de suiker, het citroensap en de peper. Marineer de kip hierin en in de koelkast, onder af en toe keren, gedurende ± 8 uur. Laat de kip uitlekken en verhit de olie in een wok. Bak hierin de kip rondom bruin, gedurende ± 25 minuten. Voeg dan de uitgelekte atjar toe en verwarm dit nog 10 minuten. Laat het vocht inkoken en bestrooi het geheel met de kokos.

Tip

Vervang kipkarbonades door kipfilets en gebruik het marinaderecept voor barbecuespiezen.

Serveertip

Kip met komkommersla, verse ananas en gekookte rijst.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug