Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Gerookte kip - standaardtip

Kiprecepten

Gerookte kip - standaardtip

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Bereiding

Vleeswaren gerookt aangeboden. Na een pekelbad worden de producten gerookt en daarna gaar gekookt. De rooktijd is afhankelijk van het te roken deel en de gewenste rookkleur. Gerookt pluimveevlees wordt graag gebruikt als onderdeel van een voorgerecht, salade of borrelgarnituur. Ook verwarmd als onderdeel van een hoofdmaaltijd kan gerookt pluimveevlees voor een verrassende variatie zorgen.

Tip

Gerookte kip, mango chutney, in reepjes gesneden ijsbergsla tussen sesambolletje.

Serveertip

Gerookte drumsticks, kippenvleugels en gerookte kalkoenvleeswaren als onderdeel van borrelgarnituur.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug