Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Gerookte kipsalade

Kiprecepten

Gerookte kipsalade

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

300 g gerookte kipfilets, 2 avocados, ½ el citroensap, ½ el wijnazijn, 1 tl mosterd, 2 tl suiker, 2 el olijf- of notenolie, ½ doosje tuinkers, zout, peper, ¼ krop ijsbergsla en 4 cherrytomaatjes.

Bereiding

Halveer de avocados en neem voorzichtig de pit en het vruchtvlees eruit. Bewaar de avocadohelften. Meng de ingrediënten: citroensap, azijn, mosterd, suiker en olie. Voeg de kleingesneden kip, het kleingesneden avocado vruchtvlees en de helft van de tuinkers toe en meng dit. Maak de salade op smaak af met zout en peper. Verdeel de fijngesneden ijsbergsla en de overige tuinkers over vier bordjes. Schep de salade in de avocadohelften en plaats deze op de bordjes. Garneer met de gehalveerde tomaatjes.

Tip

Vervang gerookte kipfilets door gaar kippenvlees en vervang avocado door grapefruit.

Serveertip

Bestrooi de salade met geroosterde pijnboompitten.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug