Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gerookte kipsalade
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
300 g gerookte kipfilets, 2 avocados, ½ el citroensap, ½ el wijnazijn, 1 tl mosterd, 2 tl suiker, 2 el olijf- of notenolie, ½ doosje tuinkers, zout, peper, ¼ krop ijsbergsla en 4 cherrytomaatjes.
Bereiding
Halveer de avocados en neem voorzichtig de pit en het vruchtvlees eruit. Bewaar de avocadohelften. Meng de ingrediënten: citroensap, azijn, mosterd, suiker en olie. Voeg de kleingesneden kip, het kleingesneden avocado vruchtvlees en de helft van de tuinkers toe en meng dit. Maak de salade op smaak af met zout en peper. Verdeel de fijngesneden ijsbergsla en de overige tuinkers over vier bordjes. Schep de salade in de avocadohelften en plaats deze op de bordjes. Garneer met de gehalveerde tomaatjes.
Tip
Vervang gerookte kipfilets door gaar kippenvlees en vervang avocado door grapefruit.
Serveertip
Bestrooi de salade met geroosterde pijnboompitten.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl