Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Gevulde Italiaanse kip

Kiprecepten

Gevulde Italiaanse kip

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 kipfilets, 4 plakjes pancetta spek, 1 tomaat, 1 mozzarella, 1 el fijngehakte verse basilicum, 1 tl zout, witte peper naar smaak, 2 el olijfolie, enkele druppels citroensap.

Bereiding

Benodigdheden: 1 barbecue matig tot heet, 1 barbecuetang, cocktailprikkers, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 kwastje.

Snijd de kipfilets mooi open en leg er plakjes pancetta spek, tomaat, basilicum en mozzarella in. Bestrooi met peper en zout. Vouw ze dicht en zet vast met cocktailprikkers bestrijk ze met wat olijfolie. Barbecue ze in 5 tot 7 minuten per kant gaar op een matig hete barbecue. Als ze gaar zijn besprenkel de kipfilets met citroensap.

Tip

Gebruik rode peperolie of knoflookolie voor een heerlijke smaakvariatie.

Serveertip

Maak er een eenvoudige pasta bij met verse tuinkruiden. Wijntip: een heerlijke frisse prosecco.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug