Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Gevulde kipfilet met zalm

Kiprecepten

Gevulde kipfilet met zalm

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 kipfilets (vraag aan de poelier om ze open te snijden), 100 g gerookte zalmsnippers, 1 el verse roomkaas, 1 el bieslook, 1 tl citroensap, 1 tl zout, een snuf peper

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 spatel, 1 mengkom, 1 barbecuetang, 1 barbecue matig tot heet.

Meng alle ingrediënten en vul de kipfilets. Laat ze minimaal 1 uur marineren, hoe langer hoe lekkerder. Grill ze op een matig tot hete barbecue ongeveer 12 minuten.

Tip

Vervang de zalm door uitgebakken spekblokjes.

Serveertip

Serveer met een lekkere frisse tomatensalade. Wijntip: een lekkere frisse Sauvignon Blanc uit de Pays d’oc.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug