Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Gevulde kipfilets met pancetta

Kiprecepten

Gevulde kipfilets met pancetta

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten Gevulde kipfilets met pancetta

Ingrediënten

4 kipfilets, 200 g pancetta, 250 g ricotta, 2 tenen knoflook uitgeperst, sap van 1 citroen, zest van een ½ citroen, 6 salieblaadjes fijngesneden, peper & zout, olijfolie,
16 cherry-trostomaatjes geroosterd, 1 el citroentijm fijngesneden

Bereiding

1. Maak eerst de vulling. Doe de ricotta in een kom en voeg de fijngesneden salie, zest en sap van de citroen en de uitgeperste knoflooktenen eraan toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper & zout.
2. Snij nu de kipfilets aan de zijkant open en wrijf ze goed in met peper & zout. Leg dan je vulling op elke kipfilet en klap die vervolgens dicht.
3. Leg de gevulde kipfilet nu op 3 plakken pancetta en rol hem daarin.
4. Doe dit met alle kipfilets en bak ze vervolgens op zacht vuur langzaam om en om, tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
5. Ondertussen heb je de trostomaten bestrooid met olijfolie, peper & zout en citroentijm; dan laat je die 8 minuten roosteren in een voorverwarmde oven op 200°C.

Serveertip

Snij de kipfilets in schuine plakken en serveer ze met de geroosterde cherry-trostomaten.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel
© KIP - Uitgeverij Becht - Claartje Lindhout

Bron: www.poelier.nl

Terug