Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Gevulde kipfilets

Kiprecepten

Gevulde kipfilets

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 dubbele kipfilets, 1 kuipje zachte roomkaas, 4 plakjes ham, cocktailprikkers, 3 el bloem, zout, peper, 1 ei, 4 el paneermeel en 50 g boter.

Bereiding

Plet de kipfilets tussen plasticfolie op een plank. Bestrijk de binnenkant met de kaas en leg hierop de ham. Klap de filets dubbel en steek het geheel vast met cocktailprikkers. Haal de filets door een mengsel van de bloem, zout en peper. Klop het ei los in een diep bord. Wentel de kip door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de kip aan beide zijden lichtbruin en gaar. Reken ± 8 minuten per kant op een niet te hoge stand van de warmtebron.

Tip

Vervang kipfilets door ongepaneerde kipschnitzels.

Serveertip

Kip met gekookte broccoli en gegratineerde aardappelpuree.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug