Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Gevulde maïskip - uit de oven

Kiprecepten

Gevulde maïskip - uit de oven

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 maïskip, 1 el gehakte dragon, 70 g boter, 100 g champignons, zout, peper, 100 g ham, 2 uien, 1 winterwortel, 1 dl droge witte wijn, 2 dl bouillon en bloem.

Bereiding

Meng de dragon met 30 g zachte boter en de champignons in plakjes en vul hiermee de kip. Bestrooi de buitenkant van de kip met zout en peper. Verwarm de overige boter in een braadpan en bak hierin de kip rondom bruin. Verdeel 50 g ham in reepjes over de bodem van een ovenschaal. Leg daarop de kip met het braadvocht en voeg de uien in ringen, de wortel in blokjes en de overige ham in reepjes toe. Giet de wijn en de bouillon in de schaal en bedek deze met aluminiumfolie of gebruik een deksel. Plaats de schaal in de oven (175ºC), gedurende 30 minuten, daarna op 125ºC, gedurende 45 minuten. Bind het stoofvocht met aangemengde bloem en maak de saus op smaak af met zout en peper.

Tip

Vervang het botermengsel met dragon door Mon Chou met gehakte tuinkruiden en voeg paprikapoeder en peper toe.

Serveertip

Kip met gemengde ijsbergsla en gegratineerde aardappelpuree.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug