Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Grillkipsalade

Kiprecepten

Grillkipsalade

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

300 g gaar kippenvlees, ½ l blik maïs, bieslook, ½ l blik doperwten, 1 rode paprika, 4 el kwark, 2 el mayonaise, ½ el kipkruiden, 1 tl citroensap, zout en peper .

Bereiding

Maak een sausje van de kwark, de mayonaise, de kruiden en het citroensap. Voeg het kleingesneden kippenvlees, de uitgelekte maïs, de doperwten en de kleingesneden paprika toe. Meng het geheel en maak de salade op smaak af met zout en peper.

Tip

Maak kipsandwiches: leg op een sneetje brood een blaadje sla en hierop de kipsalade. Het tweede sneetje er bovenop en snijd het geheel schuin door.

Serveertip

Schep de salade in een glazen schaal en garneer met de fijngeknipte bieslook.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug