Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Hele kip – standaardrecept

Kiprecepten

Hele kip – standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 kip van ± 1 kg, zout, peper, paprikapoeder, 50 g boter en 1½ dl tomatensap of bouillon.

Bereiding

Bestrooi de kip aan binnen- en buitenkant met zout, peper en paprikapoeder. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kip rondom bruin. Braad de kip met de deksel schuin op de pan gedurende ± 60 minuten. Voeg zonodig een scheutje water toe en keer de kip regelmatig. Maak jus door het vocht al roerende aan de bakboter toe te voegen en roer de aanbaksels los.

Tip

Snijd de kip in vieren vóór het bakken en braden en gebruik kipkruiden.

Serveertip

Kip met gekookte sperzieboontjes, komkommersla en gekookte krieltjes met gehakte peterselie.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug