Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Indiase kippenpoten

Kiprecepten

Indiase kippenpoten

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

4 kippenpoten 1 uur op 80 graden voorgegaard, 2 tl zout, 1 dl yoghurt, 1 el gehakt korianderblad, 1 el gehakte verse muntblaadjes, 1 tl sambal, 2 tl gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl citroensap, 2 tl komijnpoeder.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 garde, 1 mengkom, 1 pan om de kip in te koken, 1 barbecue matig tot heet, 1 barbecuetang.

Meng de yoghurt met alle ingrediënten en smeer de kippenpoten er royaal mee in. Laat ze minimaal 1 uur marineren, hoe langer hoe lekkerder. Grill ze op een matig tot hete barbecue in 5 minuten aan beide kanten tot ze een knapperig korstje hebben.

Tip

Voeg 2 tl currypoeder en 2 tl kaneelpoeder toe voor een kruidig karakter.

Serveertip

Serveer met gele rijst en een zoetzure komkommer. Wijntip: een lekkere witte droge Viognier.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug