Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kip cordon bleu met uiringen en champignons

Kiprecepten

Kip cordon bleu met uiringen en champignons

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 kip cordon bleus, 15 g boter, 2 uien, 1 tl kerrie, 200 g champignons, 1 dl slagroom en peper.

Bereiding

Bak de kip cordon bleu in de oven op 175º C, gedurende 12 minuten. Verwarm de boter in een koekenpan en fruit hierin de uien in ringen met de kerrie. Voeg de champignons in schijfjes toe en verwarm dit ± 10 minuten. Giet de room in de pan en laat dit even inkoken.

Tip

Voeg 2 el gewelde rozijnen toe aan de pan. Bak kip cordon bleu in een DROGE koekenpan met anti aanbaklaag op een lage stand.

Serveertip

Kip met ui/champignonsaus, gekookte snijbonen en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug