Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kip in sinaasappelsaus

Kiprecepten

Kip in sinaasappelsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

1 kip, 3 dl sinaasappelsap, 1 sinaasappel, 1 dl droge witte wijn, 2 el Grand Marnier (sinaasappellikeur), 1 ui, 1 el aardappelmeel, 50 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Vraag de poelier of hij de kip in vieren wil snijden. Bestrooi de kipdelen met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de gehakte ui toe en fruit deze mee. Giet het sap en de wijn in de pan en breng alles aan de kook. Sluit de pan en laat het geheel op een zacht vuur ongeveer 45 minuten stoven. Schil de sinaasappel en snijd deze in partjes. Roer het meel los met de likeur en bind hiermee het stoofvocht. Serveer de kip op een voorverwarmde schaal en schenk de saus er overheen òf serveer deze apart. Garneer met de sinaasappelpartjes.

Tip

Voeg ½ tl kaneel toe aan de saus.

Serveertip

Spruitjes en aardappelkroketjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug