Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kip in tomatensaus met kaneel

Kiprecepten

Kip in tomatensaus met kaneel

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

600 g kipfilets, zout, peper, 3 el olijfolie, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 6 tomaten, 2 tl tomatenpuree, pijpkaneel (± 1 cm), 1 dl kippenbouillon, zout en peper.

Bereiding

Snijd de kipfilets in reepjes en bestrooi deze met zout en peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de gehakte uien en de knoflook toe aan de pan en fruit dit mee. Vervolgens de ontvelde tomaten in partjes, de tomatenpuree, de kaneel en de bouillon erbij. Stoof dit 15 minuten en maak het gerecht op smaak af met zout en peper.

Tip

Voeg 1 tl suiker toe bij het stoven en bind het stoofvocht met allesbinder.

Serveertip

Kip met gemengde salade en gekookte zilvervliesrijst.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug