Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kip kebabs

Kiprecepten

Kip kebabs

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

4 kipfilets in blokjes gesneden, 1 tl zout en een snufje zwarte peper, 1 tl gemberpoeder, 1 tl koenjit, 2 tl pikante paprikapoeder, 2 el versgehakte korianderblaadjes, 2 el zonnebloemolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 garde, 1 mengkom, 4 barbecuespiesen, 1 barbecue matig tot heet.

Meng alle ingrediënten en smeer de hapklare kipstukjes er royaal mee in. Laat ze minimaal 1 uur marineren, hoe langer hoe lekkerder. Spies de kipfiletstukjes op de barbecuespiesen. Grill ze op een matig tot hete barbecue rondom in 5 - 6 minuten gaar en tot ze een knapperig korstje hebben.

Tip

Voeg 1 tl sambal toe voor een pittig karakter.

Serveertip

Serveer de kip met pitabroodjes en een avocadodip. Wijntip: een lekkere Sauvignon Blanc uit de Pays d’oc.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug