Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kip met paprika

Kiprecepten

Kip met paprika

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

1 kip, kipkruiden, 50 g boter, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 groene, oranje en rode paprika, 1 dl tomatensap, 1 tl suiker, 1 tl tabasco, allesbinder, zout en peper.

Bereiding

Vraag de poelier of hij de kip in vieren wil snijden. Bestrooi de kip met kipkruiden. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de gehakte uien, de knoflook, de paprikas in snippers, het tomatensap, de suiker en de tabasco toe. Stoof dit gedurende 60 minuten. Bind het vocht met allesbinder en maak dit op smaak af met zout en peper.

Tip

Kip in vieren: Leg de kip met de borst naar boven en de poten naar u toe op een plank. Snijd met een scherp mes de kip over de lengte door. Buig de kip open en snijd dan langs de ruggengraat de kip door. Leg de helft van de kip op de plank en trek de poot naar achteren. Snijd vlak achter de poot het geheel weer door en herhaal dit bij de andere helft van de kip. Tip2: Voeg 1 el Herbes de Provençe toe bij het stoven.

Serveertip

Kip met tomaten/komkommersalade en gekookte spaghetti.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug