Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kip uit het zuiden

Kiprecepten

Kip uit het zuiden

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 poularde, 3 el olijfolie, 2 uien, zout, peper, 150 g chorizo, 3-4 paprika's, 2 dl droge witte Spaanse wijn, 1 tl suiker en 2 el tomatenpuree.

Bereiding

Snijd de poularde in vieren. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de poularde rondom bruin. Voeg de gehakte uien, zout en grof gemalen peper naar smaak toe en fruit dit mee. Vervolgens de chorizo in blokjes, de kleingesneden paprika's erbij en verwarm dit gedurende 10 minuten. Blus met de wijn, voeg de suiker en de tomatenpuree toe. Stoof het geheel nog ± 60 minuten totdat de poularde gaar is.

Tip

Vervang de poularde door een kip en reken dan een totale bereidingstijd van ± 60 minuten.

Serveertip

Kip met gekookte rijst of pasta en tomatensalade met olijven en Feta kaas.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug