Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kipfilet in pittige vruchtensaus

Kiprecepten

Kipfilet in pittige vruchtensaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 kipfilets, 25 g boter of margarine, 50 g gewelde krenten, 4 verse abrikozen en perziken (of blik), 6 el pindakaas, 3 el vruchten- of gembersiroop, 2 el ketjap benteng manis, 1 tl sambal of Spaans pepertje en zout.

Bereiding

Bewaar de kipfilets tot gebruik in de koelkast. Verwarm de boter in de pan en bak hierin de kip aan beide zijden bruin. Voeg de krenten, de abrikozen en perziken in stukjes toe en bak deze mee. Roer in de litermaat de pindakaas los met de siroop, de ketjap en de sambal. Schenk dit in de pan en verwarm het geheel nog 5 minuten.

Tip

Snijd kipfilets altijd met een glad en scherp mes in reepjes of blokjes. Reinig mes en plank direct onder heet stromend water.

Serveertip

Lekker met gekookte rijst of aardappelen en witlofsalade met gebakken banaan.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug