Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kipfilet met venkel en abrikozen

Kiprecepten

Kipfilet met venkel en abrikozen

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 kipfilets, 1-2 venkelknollen, 2 el olie, 1 rode ui, 10 voorgewelde abrikozen, 1 dl vruchtensap of witte wijn, allesbinder, zout, cayennepeper en 50 g cashewnoten.

Bereiding

Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast. Snijd de venkel in plakken van 1 cm dikte en halveer ze. Breng ruim water aan de kook in een pan en kook hierin de venkel ± 8 minuten. Laat ze vervolgens in de vergiet uitlekken. Snijd de kip in reepjes. Verwarm 1 el olie in de wok en roerbak hierin de kip bruin. Schep deze dan uit de pan in de folie. Voeg de overige olie toe en bak hierin de gehakte ui en de venkel lichtbruin. Voeg de kip, de abrikozen en het sap toe en verwarm dit. Bind eventueel bij met allesbinder en maak op smaak af met zout en peper. Garneer met de noten.

Tip

Vervang abrikozen door pruneaux-voorgewelde pruimen.

Serveertip

Heerlijk met gebakken aardappelen en een geurige witte Gewürztraminer.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug