Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kipfilets gevuld met ham en kaas

Kiprecepten

Kipfilets gevuld met ham en kaas

Ingrediënten

4 kipfilets à 125 g, 50 g kalkoenham, 50 g geraspte oude kaas, prei, zout en peper.

Bereiding

Snijd de kalkoenham in reepjes en vermeng dit met de geraspte kaas. Zout en peper de kipfilets, vul ze met het ham/kaasmengsel en sla ze dubbel. Omwikkel de filets met geblancheerde preibladeren en bindt deze met garen. Plaats ze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175ºC.

Tip

Vervang het hammengsel door mascarpone.

Serveertip

Gebakken aardappelen en gemengde groenten.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug