Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kipfilets - standaardrecept

Kiprecepten

Kipfilets - standaardrecept

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 enkele kipfilets, zout, peper, 25 g boter en 1 el olie.

Bereiding

Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verwarm de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de kip aan beide zijden bruin en gaar. Reken ± 6-8 minuten per kant.

Tip

* Werk hygiënisch.
* Snijd kip met een scherp glad mes op een schone en goed te reinigen plank.
* Houd rauw en al bereid kippevlees altijd gescheiden.
* Serveer kip altijd gaar.
.

Serveertip

Kip met gekookte bloemkool en aardappelkroketjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug