Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kipkarbonades/dijen/braadsticks - standaardrecept

Kiprecepten

Kipkarbonades/dijen/braadsticks - standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 kipkarbonades, kipkruiden, 30 g boter en 1 el olie.

Bereiding

Bestrooi de kip met kipkruiden. Verwarm de boter met de olie in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad het geheel gedurende ± 30 minuten. Voeg zonodig water of bouillon toe bij het braden en keer de kip regelmatig.

Tip

Vraag de poelier naar gemarineerde kipkarbonades. Vervang kipkruiden door een mengsel van paprikapoeder, zout en peper.

Serveertip

Kip met gekookte bloemkool, wortelsalade en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug