Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kipkarbonades met champignons en rozijnen

Kiprecepten

Kipkarbonades met champignons en rozijnen

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

4 kipkarbonades, paprikapoeder, zout, peper, 30 g boter, 1 el olie, 1 teentje knoflook, 200 g grot- of kastanjechampignons, 4 el gewelde rozijnen, 1 klein blikje tomatenpuree en 4 el koffieroom.

Bereiding

Bestrooi de kipkarbonades met paprikapoeder, zout en peper. Verwarm de boter met de olie in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de gehakte knoflook, de champignons in plakjes, de rozijnen, de tomatenpuree en de room toe en stoof dit gedurende ± 25 minuten. Maak het gerecht op smaak af met zout en peper.

Tip

Vervang de kipkarbonades door drumsticks.

Serveertip

Kip met gekookte broccoli, bleekselderijsalade met vruchten en gebakken aardappelpartjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug