Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kipkarbonades met paksoi

Kiprecepten

Kipkarbonades met paksoi

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 kipkarbonades, zout, peper, 30 g boter, 1 el olie, 2 uien, 600 g paksoi, 2 tl sambal oelek, 2 el ketjap benteng manis, 3 el maïzena, 2 el sherry, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de kip met zout en peper. Verwarm de boter met de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de gehakte uien toe en verwarm dit ± 25 minuten. Neem de kip uit de pan en houd deze warm. Voeg de paksoi in reepjes, de sambal en de ketjap toe en roerbak dit gedurende ± 8 minuten. Roer de maïzena los met de sherry en bind hiermee het stoofvocht. Verwarm de kip nog even in de pan en maak het gerecht op smaak af met zout en peper.

Tip

Gebruik gemarineerde kipbraadsticks zonder vel.

Serveertip

Kip met gekookte rijst vermengd met gehakte walnoten en maïs, tomatensalade en atjar tjampoer.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug