Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kipkarbonades uit de magnetron

Kiprecepten

Kipkarbonades uit de magnetron

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

4 kipkarbonades, kipkruiden, ½ l blik champignons, 3 el sojasaus, 3 el sinaasappelsap, 2 el tomatenpuree, 2 el honing, 1 el wijnazijn, 2 el maïzena, 3 el water en peper.

Bereiding

Bestrooi de kip met kipkruiden en leg ze in een glazen schaal. Gebruik een deksel òf dek de schaal af met magnetronfolie. Plaats de schaal in de magnetron op de één na hoogste stand, gedurende 10 minuten. Neem de schaal uit de magnetron. Meng de uitgelekte champignons met de soja, het sap, de puree, de honing en de azijn en voeg dit toe aan de schaal. Plaats deze terug in de magnetron op de hoogste stand, gedurende ± 8 minuten. Meng de maïzena aan met het water en voeg dit toe aan de inhoud van de schaal. Plaats deze nog even in de magnetron op de één na hoogste stand, gedurende 4 minuten. Maak het gerecht op smaak af met peper.

Tip

Raadpleeg altijd de gebruiksaanwijzing van de magnetron voor de juiste standen.

Serveertip

Kip met gekookte worteltjes/doperwten en gekookte rijst.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug