Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kippastaschotel met mini rollade

Kiprecepten

Kippastaschotel met mini rollade

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

2 mini kiprollades, 30 g boter, 1 ui, 2 tl kerrie, 1 rode paprika, 1 grote prei, ½ tl gemberpoeder, ½ tl tijm, ½ tl laurierpoeder, 2 tomaten, 1 el citroensap, 350 g pasta, 4 el crème fraîche, zout en peper.

Bereiding

Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de rollades rondom bruin. Voeg de gehakte ui, de kerrie, de kleingesneden paprika, de prei in ringen, de overige kruiden, de tomaten in partjes, het citroensap toe en sluit de pan. Stoof het geheel gedurende 25-30 minuten, afhankelijk van dikte van de rollades. Kook de pasta gaar op de bekende wijze en laat deze uitlekken. Voeg dan de crème fraîche toe aan de pan, verwarm dit al roerende en maak de saus op smaak af met zout en peper. Meng de pasta door de saus en leg de rollades er in plakjes bovenop.

Tip

Neem de rollades uit de pan, laat ze even afkoelen en verwijder dan het netje.

Serveertip

Serveer de pasta apart en varieer in het gebruik van pasta als macaroni, farfalle, tricolore fusilli, penne rigate en spaghetti.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug