Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kippebouillon - Kippefond

Kiprecepten

Kippebouillon - Kippefond

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

1½ kg soepkip, 2 l water, 1 tl foeliepoeder, 1 ui, 1 wortel, peterselie, selderie, lavas, 1 laurierblad, 1 tl tijm, 6 geplette zwarte peperkorrels en zout.

Bereiding

Trek bouillon van de kip met de overige ingrediënten, behalve zout, gedurende ongeveer 2½ uur (niet koken!). Schuim de bouillon regelmatig af met de schuimspaan. Zeef de bouillon door een vergiet met een schone doek (passeerdoek) of neem een laagje keukenrolpapier. Kook de bouillon in tot ongeveer 1 l vloeistof (kippenfond) en maak deze af met zout en peper.

Tip

Fonds zijn geschikt in voorraad te houden door deze na het goed afkoelen in de diepvries te bewaren.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug