Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kippelevers met kerrierijst

Kiprecepten

Kippelevers met kerrierijst

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

400 g kippelevers, 350 g rijst, 6½ dl kippenbouillon, 2 el olijfolie, 1 prei, 3 tl kerrie, 2 zoetzure appelen, 1 kuipje zachte kaas van 125 g en 2 eetlepels peterselie.

Bereiding

Kook de kippelevers volgens het standaardrecept en kook de rijst in de bouillon gaar. Verhit de olie in een braadpan of wok en fruit hierin de prei in ringen met de kerrie. Bak de gehalveerde kippelevers mee. Voeg de kleingesneden appelen, de kaas toe en verwarm dit gedurende 10 minuten. Schep de gare rijst door het kippelevergerecht en bestrooi dit met de fijngeknipte peterselie.

Tip

Serveer de rijst apart en voeg 2 el gehakte walnoten toe.

Serveertip

Kippelevers met kerrierijst en witlofsalade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug