Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kippelevers - standaardrecept

Kiprecepten

Kippelevers - standaardrecept

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

400 g kippelevers, water, 25 g boter, zout en peper.

Bereiding

Breng de kippelevers in ruim water aan de kook en laat ze 1 minuut koken. Doe de levers in een vergiet, spoel ze af onder ruim koud water en laat de levers uitlekken. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de levers rondom bruin. Bestrooi de levers met zout en peper.

Tip

Voeg bij het bakken uiringen en gesneden gember toe.

Serveertip

Kippelevers, gekookte broccoli en gekookte zilvervliesrijst.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug